Amalfi

. Sota l’arc de la Porta Marina hi ha una inscripció amb una dita del poeta Renato Fucini que diu: “El dia del Judici, per als amalfitans que aniran al Paradís serà un dia com tots els altres”.
Certament, Amalfi és un petit paradís abocat al Mediterrani. Això no obstant, ningú diria que aquesta població tan encisadora era, al segle IX, una ciutat-estat i un empori que competia amb venecians, pisans i genovesos per l’hegemonia comercial al Mediterrani, mentre mantenia la seva independència enfront dels llombards i els sarraïns. Abans de la Primera Croada, els mercaders amalfitans varen fundar a Jerusalem el primer hospital per als peregrins cristians que anaven a Terra Santa, Per això, l’Orde de l’Hospital (avui Sobirana Orde de Malta) va prendre com a emblema la creu de 8 puntes d’Amalfi.
.
La Catedral, amb la seva façana preciosista enfilada dalt d'una escalinata, ofereix una escenografia ideal per a una representació del Parsifal de Wagner.
.
Havent visitat la Catedral i el seu claustre de ressons islàmics sicilians, cal submergir-se en els seus carrerons amagats.
.

(Fotos: 30 de març de 2010)